Beste leden,

Vooreerst in deze bizarre tijden, nog meer triest nieuws.

Jo Roza is op 20/11/2020 overleden. Jo was een uiterst sympathiek man en was jarenlang bestuurslid en ook ondervoorzitter van RUA van 1975 tot 1985. Jo was buiten een matig tennisspeler een meer dan uitmuntend roeier. Hij vertegenwoordigde België op meerdere Olympische spelen, WK’s en EK’s en ontving de Nationale trofee voor sportverdiensten.

Aan Nicky en Dirk Thijs, kinderen en kleinkinderen, namens RUA, onze oprechte deelneming.

 

Verder nog ander nieuws ook tragisch maar tevens ook komisch.

RUA had de drie ploegen die kampioen van België hadden gespeeld in 2019 voorgedragen als sportploeg van het jaar in de gemeente Brasschaat.

De ploeg van Dominique Meulemans ( reeds 3 maal kampioen van België ) was weerhouden bij de laatste 5 genomineerden maar heeft het dienen af te leggen tegen Brabo’s Thunderdogs 1.

De motivatie :

Flybal is de enige hondensport die in teamverband gelopen wordt. Hierbij dient een team van 4 honden met geleiders een aflossingsrace zo vlug mogelijk foutloos af te werken, tegen een gelijkaardig team op de baan ernaast.

De Thunderdogs zijn in 2019 voor de 1e keer Belgisch kampioen geworden in de hoogste categorie.

Tip : Ik stel voor vanaf 2021 dat al de leden van RUA die honden hebben deze opleiden als ballenbrengers voor de tennissers, zodat de interclubspelers geen ballen meer moeten rapen, en zij door de combinatie van Belgisch kampioen met getrainde hondenballenrapers deze trofee voor Sportploeg van het jaar, niet meer kunnen missen.

In 2020 hebben we wegens de Corona pandemie helaas geen interclub successen kunnen boeken. Er werd ons zelfs een periode verboden te tennissen of padellen, nooit eerder meegemaakt. We zijn dan ook uitermate dankbaar voor de blijvende steun en vertrouwen in de club vanwege alle leden en de gemeente Brasschaat. Het is ons gelukt om doorheen 2020 onze financiën gezond te houden.

Zo wordt er ook in 2021 verder gewerkt aan de verbetering van onze infrastructuur. Volgend jaar wordt de speeltuin totaal vernieuwd. Opening voorzien april 2021.

2021 wordt het jaar van de hoop. Ik hoop alleszins dat de Corona epidemie tot een einde komt, minstens controleerbaar wordt zodat wij terug naar hartelust kunnen tennissen, padellen, petanquen, terug kunnen blijven hangen en lekker eten.

Ik heb dienen vast te stellen dat padel “ booming “ is, getuige de oplevering van ons 3e padelveld, maar stel tevens vast dat meerdere nieuwe padellers nog niet de weg hebben gevonden tot het clubhuis. Van zodra het weer toegalten is: 

Kom niet alleen sporten maar kom ook genieten van de gezellige sfeer die op RUA heerst. Blijft eten of drinken op het beste terras van Brasschaat en omstreken. De uitbaters zullen dit appreciëren.

Namens het bestuur, wens ik u een uiterst voorspoedig 2021.

 

Walter Vermeulen

Voorzitter

 
Visits: 4 Visits: 134110